6. jun, 2017

Kjæledyr på reise!

Kjæledyr på reise!

Nye regler for kjæledyr på reise!

Publisert 01.06.16Sist oppdatert: 01.06.16

Mattilsynet: 1. juni 2016 kommer det nye regler for å reise med kjæledyr. De viktigste endringene er at det blir tillatt å ha med seg fugler, kaniner og gnager på reise. Det kommer også nye pass til hund, katt og ilder, men du trenger ikke å bytte ut dyrets gamle pass dersom dette er utstedt før 1. juni 2016.

Du får ikke lenger unntak fra kravet om ID-merking og pass for katter og ildere som reiser mellom Sverige og Norge, så husk å få ordnet med dette før du drar.

Reglene gjelder kun for reise inn til Norge

Husk at reglene kun gjelder for å ta med seg kjæledyr inn til Norge. Når du drar ut av Norge må du sjekke hvilke regler som gjelder i landet du skal besøke. Det finner du på nettsidene til veterinærmyndighetene i landet du skal til.

Før du pakker kofferten og drar på tur er det viktig at du setter deg inn i kravene. Hvis dyret ditt mangler vaksiner eller dokumentasjon kan du risikere å måtte betale for et svært kostbart karanteneopphold. I enkelte tilfeller har vi heller ingen andre valg enn å avlive dyret ditt.

Mattilsynet har en egen veileder for deg som skal reise med hunder, katter eller ildere.

Informasjon til veterinærer

Som veterinær bør du allerede nå ta kontakt med passleverandørene for å sikre at du får den nye versjonen til dine kunder så fort de blir tilgjengelige. 

Det nye EU-regelverket vil hovedsakelig videreføre dagens vilkår for å reise eller handel med hunder, katter og ildere, men noen endringer blir det. Les mer om endringene på Mattilsynets nettsider.

Illustrasjonsfoto: iStock

Onsdagstrening foregår på hytta vår.

VELKOMMEN.